Door mijn andere foto interesses, heb ik dit projectje even aan de kant gelegd, De spulletjes weer uit elkaar getrokken, maar ergens wilde ik het weer oppakken. In 2016 heb ik dit projectje weer opgepakt en ben achter mijn computer gekropen om eens te zoeken naar betere ideeën en snellere oplossing. Na het bekijken van sites als CameraAXE.com en de commerciële oplossingen van Cognisys kwam ik er al snel achter dat de Arduino een geschikt MCU platform was voor mijn doel. Daar ben ik ook mee bekend en had er zelfs nog enkele liggen.

Tijdens het ombouwen van mijn RPi opstelling naar een Arduino Nano, werd ik door een mij bekende fotograaf gewezen op de Dropcontroller aan van Martyn Murry. Dat was precies wat ik op dat moment zocht, een snelle kant en klare oplossing. Volledig opensource, met bluetooth bediening of over USB. Er wordt gebruik gemaakt van standaard (non SMD) componenten, zeg maar ouderwetse weerstandjes en MOSFETs en gebruikt losse modules voor bluetooth (HC-06) en voeding (buck). Die klik je dus op je printje met een connector, lekker simpel.  

Mijn eerste poging om via de De dropcontroller op een experimenteer printje de druppels proberen te genereren. (links)

Resultaat is de druppel foto rechts. Water met koffiemelk druppel. Ondanks dat er 6 kleppen aan te sturen zijn, heb ik het nog even niet te moeilijk gemaakt en ben ik er bij 1 gebleven.

Vind ik leuk:

Winkelmandje