Als fotograaf met een technische achtergrond, is het altijd leuk om zaken te combineren die je leuk vindt. Zeker in het begin zie je overal mogelijkheden om dingen te fotograferen. Zoals ook het vallen van een druppel uit een (lekkende) kraan. Maar dan kom je erachter dat dit best lastig is. Natuurlijk bied het Google altijd hulp. “Hoe fotografeer je nu een vallende druppel”. Van de ene pagina na de andere kwam ik steeds mooiere foto’s tegen van fotografen die hier ook mee bezig zijn. Al snel zag ik foto’s van mooie parapluutjes. “Hoe zouden ze dat doen”. En ook hiervoor kan je Google raadplegen.

Na wat zoekwerk zag ik enkele oplossingen met een RPi (Raspberry Pi). Redelijk eenvoudig, zeker als je wat weet van die kleine single board computertjes (https://nl.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi). En al snel had ik een experimenter bordje gekoppeld aan de RPi met wat relays.

Vind ik leuk:

Vind-ik-leuk Laden...